Malzemeler:
1 su
bardağı kuslus veya kare erişte
1 su
baradğı yeşil mercimek
Yarım demet
dereoetu
Yarım demet
taze soğan
Yarım demet
maydanoz
1 kase
kornişon turşu
1 kutu
mısır
Sosu için:
2 diş
sarımsak
1 tane
limon suyu
2 yemek
kaşığı elma sirkesi
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber, kimyon
Yapılışı: Yeşil mercimek ve
kuskus ayrı yerlerde haşlanır ve süzülür, yeşillikler ve turşu ince şekilde
doğranır, havuç rendelenir. Daha sonra bütün malzeme geniş bir kapta
karıştırılır. Sos malzemesi ayrı bir yerde çırpılır ve salata malzemesine eklenir.
Hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder