Malzemeler:
1 tane bütün
tavuk
6 kase tavuk
suyu
1 tatlı kaşığı
tuz
Üzeri
için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
Tavuk tam
pişmeyecek şekilde haşlanır ve kemiklerinden ayrılır. Aşurelik buğday yıkanır
ve tencereye alınır. Üzerine haşlanan tavuğun suyundan 6 kâse eklenir ve çok
çok kısık ateşte 1 saat pişirilir. 1 saat sonra tuz ve az haşlanan tavuk eti de
içerisine eklenir ve hepsi birlikte 3 saat daha pişirilir. Ara sıra karıştırılır
ve iyice eriyene kadar ara sıra karıştırılır, toplam 4 saatte tam suyunu çekip kıvam alıyor. Servis yapılacağı zaman üzerine
yakılmış biberli tereyağı gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder