Malzemeler:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı
şeker
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
ceviz içi
3 tane orta boy
havuç rendesi
1,5 su bardağı
un
Yarım su
bardağı kepekli un
1 paket vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 çay kaşığı
karbonat
1 tatlı kaşığı
muskat rendesi
1 tatlı kaşı
yeni bahar
1 tatlı kaşığı
tarçın
Yapılışı:
Şeker ve
yumurtalar boza kıvamına gelinceyene kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler
eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba kek
karışımı boşaltılır. 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kalıpta biraz soğutulup çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder