Malzemeler:
500 gr sotelik
(kontrfile) et
15 tane arpacık
soğan
2 tane kırmızıbiber
2 tane köy
biberi
2-3 diş
sarımsak
2 tane domates
Tuz, karabiber,
pul biber
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı
tereyağı
2 su bardağı
arpa şehriye
6 tane patlıcan
Beşamel
sos için:
1 dolu yemek
kaşığı un
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı
süt
Üzeri
için:
Kaşar peyniri
rendesi
Yapılışı:
Arpacık
soğanlar zeytinyağı ile hafifçe sotelenir, içerisine sarımsaklar eklenir
sotelenmeye devam edilir. Etler de sulanmaması için azar azar eklenir ve
sotelenir. Doğranmış olan biberler de ilave edilir ve baharatları eklenir 1-2
kez daha çevrilir. Yemeklik doğranmış olan domatesler ilave edilir ve suyunu
çekince üzerini aşacak kadar kaynamış su ilave edilir ve etler yumuşayana kadar
pişirilir.
Ayrı bir
tencerede 2 bardak şehriye 2 kaşık zeytinyağı ile kavrulur ve 1 su bardağı
pişen etin suyundan 3 su bardağı da normal kaynamış su eklenip pilav gibi
pişirilir.
Patlıcanlar
közlenir ve kabukları soyulup doğrandıktan sonra bir tavada az zeytinyağı ve
tuz ile çok az sotelenir.
Beşamel sos
için 1 dolu kaşık un 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık da tereyağı ile hafif kavrulur
ve içerisine ölçülü süt eklenip yumuşak bir beşamel sos yapılır
Pişen ve suyunu
çeken et ile dinlenen arpa şehriye birbirine karıştırılır.
Isıya dayanıklı
kâselere veya torak güveçlere önce patlıcanlar pay edilir, onun üzerine arpa şehriyeli
etler paylaştırılır ve onun de üzerine hazırlanan beşamel sos gezdirilir ve en
üstede kaşar rendesi serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder