Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı
toz şeker
1 çay bardağı
portakal suyu
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
2 su bardağı un
1 tane potakal
kabuğu rendesi
Sosu için:
1 su baradğı
portakal suyu
3 çorba kaşığı
toz şeker
1,5 çorba
kaşığı nişasta
Yapılışı:
Sos malzemeleri
bir kapta karıştırılarak ocakta pişirilir ve ılımaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak
kabuk bağlamaması sağlanır.
Diğer tarafta
kek malzemelerinden önce yumurta ve şeker beyazlanana kadar çırpılır ve daha
sonra diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlanmış veya yağlı kâğıt
serilmiş kelepçeli kalıba kek karışımı boşaltılır. Ilıyan sos malzemesi kaşık
yardımı ile kekin üzerine gezdirilerek dökülür. 170⁰ fırında 45 dakika
pişirilir ve kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından
çıkarılır. Kalıpta biraz ılıyınca çıkarılır ve servis tabağına alınıp üzeri toz
fıstıkla süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder