Malzemeler:
1 tane bütün
tavuk
4 su bardağı
pirinç
1 tane kuru
soğan
1 su bardağı
çiğ badem (sıcak suda bekletilmiş ve kabukları soyulmuş)
1 tane ayva
(kabukları soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
10 tane kuru
kayısı
2 çorba kaşığı
kuş üzümü
1 paket dolma
fıstığı
15 tane kestane
(közlenmiş)
Tuz, karabiber,
pulbiber, tarçın, yenibahar
Yapılışı:
Pirinçlerin
üzerine 1 yemek kaşığı tuz konulur ve üzerini geçecek kadar kaynamış su konulup
1 saat kadar ıslatılır. Yıkanmış olan tavuk haşlanır ve didiklenir. Suda
ıslatılmış ve kabukları soyulmuş olan bademler sıvı yağda hafifçe
pembeleştirilir ve bir tabağa alınır. Aynı tavada kayısılar az tereyağı ile
hafifçe sotelenir. Pilavın pişeceği tencerede küçük doğranmış olan soğan sıvı
yağ ile hafifçe pembeleştirilir, fıstıklar eklenir, pirinçler ilave edilir,
baharatlar eklenir, ayva, kayısı, badem, kuşüzümü ve baharatlar eklenir bir iki
kez çevrilir. 3 su bardağı tavuk suyu, 2,5 su bardağı da normal kaynamış su
eklenir közlenmiş olan kestaneler eklenir. Didiklenmiş olan tavuk etleri de
pirinçlerin üzerine konulur ve pilav pişirilir ve üzerine eritilmiş olan
tereyağı dökülür ve demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder