26 Şubat 2017 Pazar

KESTANELİ VE KURU MEYVELİ PİLAV

Malzemeler:
1 tane bütün tavuk
4 su bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
1 su bardağı çiğ badem (sıcak suda bekletilmiş ve kabukları soyulmuş)
1 tane ayva (kabukları soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
10 tane kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 paket dolma fıstığı
15 tane kestane (közlenmiş)
Tuz, karabiber, pulbiber, tarçın, yenibahar
Yapılışı: Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tuz konulur ve üzerini geçecek kadar kaynamış su konulup 1 saat kadar ıslatılır. Yıkanmış olan tavuk haşlanır ve didiklenir. Suda ıslatılmış ve kabukları soyulmuş olan bademler sıvı yağda hafifçe pembeleştirilir ve bir tabağa alınır. Aynı tavada kayısılar az tereyağı ile hafifçe sotelenir. Pilavın pişeceği tencerede küçük doğranmış olan soğan sıvı yağ ile hafifçe pembeleştirilir, fıstıklar eklenir, pirinçler ilave edilir, baharatlar eklenir, ayva, kayısı, badem, kuşüzümü ve baharatlar eklenir bir iki kez çevrilir. 3 su bardağı tavuk suyu, 2,5 su bardağı da normal kaynamış su eklenir közlenmiş olan kestaneler eklenir. Didiklenmiş olan tavuk etleri de pirinçlerin üzerine konulur ve pilav pişirilir ve üzerine eritilmiş olan tereyağı dökülür ve demlendirilir.



Hiç yorum yok: