29 Mart 2017 Çarşamba

PEYNİRLİ AÇMA POĞAÇA



Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta akı(sarıları üzeri için)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 - 6 su bardağı un
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Araları için:
125 gr tereyağı eritilmiş


Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyülüğünde bezelere ayrılır( ben 18 tane bezeye ayırdım) Daha sonra bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılıp üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır ve ortasına peynirli iç konulup önce karşılıklı 2 kenar kapatılır, daha sonra diğer 2 kenar kapatılıp kare şekli elde edilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: