Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
akı(sarıları üzeri için)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 - 6 su bardağı un
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Araları
için:
125 gr tereyağı
eritilmiş
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve ılık
bir ortamda maya kabarana kadar beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir
ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda
yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyülüğünde
bezelere ayrılır( ben 18 tane bezeye ayırdım) Daha sonra bezeler servis tabağı
büyüklüğünde açılıp üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır ve ortasına peynirli
iç konulup önce karşılıklı 2 kenar kapatılır, daha sonra diğer 2 kenar
kapatılıp kare şekli elde edilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine
yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder