Malzemeler:
1 kg taze
fasulye
100 veya 150 gr
kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates
(ben yazdan yaptığım konserveyi kullandım)
1 tatlı kaşığı
tuz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı veya tereyağı
Yapılışı:
Fasulyeler
yıkanır, ayıklanır ve videodaki gibi doğranır. Yemeklik doğranmış soğan
istenilen yağ ile (ben sıcak yemeklerimde de zeytinyağı kullandığım için
zeytinyağı kullandım) kavrulur v içerisine kıyma eklenip beraber kavrulur. Daha
sonra dilimlenen fasulyeler eklenir biraz sotelenir. İçerisine küçük doğranmış
domates eklenir biraz daha sotelenir. Üzerine kaynamış su eklenip fasulyeler
yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder