25 Haziran 2016 Cumartesi

BİFTEKLİ PATATES


Malzemeler:
4 parça biftek (antrikot)
4 tane patates
2 tane domates
1 tane kapya biber
2 tane yeşil biber
Zeytinyağı
Tuz, pulbiber
Yapılışı: Biftekler yağlanmış borcama yerleştirilir ve üzerine tuz serpiştirilir. Patatesler istenilen şekilde doğranır, biberler doğranır, domatesler rendelenir (ben yazdan  yaptığım domates sosumu kullandım) ve hepsi geniş bir kaba alınır üzerine tuz, pul biber ve zeytinyağı  konulup karıştırılır. Daha sonra bifteklerin üzerine yerleştirilir. Borcamın üzeri ali minyon folyo ile kapatılır ve 180⁰’de 60 dakika pişirilir, pişmesine yakın borcamın üzerindeki folyo kaldırılır üzerinin de biraz kızarması için. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: