4 parça biftek (antrikot)
4 tane patates
2 tane domates
1 tane kapya biber
2 tane yeşil biber
Zeytinyağı
Tuz, pulbiber
Yapılışı: Biftekler
yağlanmış borcama yerleştirilir ve üzerine tuz serpiştirilir. Patatesler
istenilen şekilde doğranır, biberler doğranır, domatesler rendelenir (ben yazdan
yaptığım domates sosumu kullandım) ve
hepsi geniş bir kaba alınır üzerine tuz, pul biber ve zeytinyağı konulup karıştırılır. Daha sonra bifteklerin
üzerine yerleştirilir. Borcamın üzeri ali minyon folyo ile kapatılır ve 180⁰’de
60 dakika pişirilir, pişmesine yakın borcamın üzerindeki folyo kaldırılır
üzerinin de biraz kızarması için. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder