20 Haziran 2016 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI


Malzemeler
250 gr kadayıf
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema
Yapılışı: Bir tencerede veya geniş bir tavada kadayıflar ve şeker kıtır kıtır olana kadar tereyağı ile birlikte kavrulurlar. Son olarak içerisine cevizler eklenir biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Muhallebi malzemeleri krema hariç diğerleri sürekli karıştırılarak pişirilir ve ocaktan alınır. Muhallebi biraz soğuyunca içerisine krema eklenir ve mixerle pürüzsüz olana kadar çırpılır. Servis yapılacak olan kare borcama önce kadayıflardan biraz yayılır onun üzerine muhallebi yayılır. Daha sonra en üstüne gene kadayıflardan yayılıp soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı zaman üzerlerine kalan kadayıflardan konularak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: