Malzemeler
250 gr
kadayıf
3 yemek
kaşığı şeker
1 su
bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su
bardağı şeker
3 yemek
kaşığı un
2 yemek
kaşığı nişasta
1 tane
yumurta sarısı
1 paket
vanilya
1 paket
krema
Yapılışı: Bir tencerede veya geniş
bir tavada kadayıflar ve şeker kıtır kıtır olana kadar tereyağı ile birlikte kavrulurlar.
Son olarak içerisine cevizler eklenir biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan
alınır ve soğumaya bırakılır.
Muhallebi
malzemeleri krema hariç diğerleri sürekli karıştırılarak pişirilir ve ocaktan
alınır. Muhallebi biraz soğuyunca içerisine krema eklenir ve mixerle pürüzsüz
olana kadar çırpılır. Servis yapılacak olan kare borcama önce kadayıflardan
biraz yayılır onun üzerine muhallebi yayılır. Daha sonra en üstüne gene
kadayıflardan yayılıp soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı zaman üzerlerine
kalan kadayıflardan konularak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder