Malzemeler:
4 dilim antrikot,
3-4 tane tırnak pide
Marine için:
1 tane kuru soğan
Yarım su bardağı süt veya yoğurt
Tuz, karabiber, kekik
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Tavada tereyağ eritilir ve içerisine salça eklenip az kavrulur ve 1 su badradağı
kadar su eklenip koyulaşana kadar kaynatılır.
Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Antrikot dilimleri marina malzemesine iyice bulanır ve üst üste konulur, streç filme sarılır ve derin dondurucuda 1 gece veya 3-4 saat
bekletilir. Daha sonra pişirmeye başlamadan yarım saat önce buzluktan çıkarılıp
ince ince dilimlenir ve çok az yağ konulmuş bir tavada pişirilir. Daha sonra
küçük doğranmış tırnak pidelerinin üzerine hazırlanan sostan konulur, onun
üzerine pişirilen etlerden konulup kızdırılmış tereyağ gezdirilir. Yoğurtla ve közlenmiş biberle birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder