2 Haziran 2016 Perşembe

EV TİPİ İSKENDER


Malzemeler:
4 dilim antrikot,
3-4 tane tırnak pide

Marine için:
1 tane kuru soğan
Yarım su bardağı süt veya yoğurt
Tuz, karabiber, kekik

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Tavada tereyağ eritilir ve içerisine salça eklenip az kavrulur ve 1 su badradağı kadar su eklenip koyulaşana kadar kaynatılır.

Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Antrikot dilimleri marina malzemesine iyice bulanır ve üst üste konulur, streç filme sarılır ve derin dondurucuda 1 gece veya  3-4 saat bekletilir. Daha sonra pişirmeye başlamadan yarım saat önce buzluktan çıkarılıp ince ince dilimlenir ve çok az yağ konulmuş bir tavada pişirilir. Daha sonra küçük doğranmış tırnak pidelerinin üzerine hazırlanan sostan konulur, onun üzerine pişirilen etlerden konulup kızdırılmış tereyağ gezdirilir. Yoğurtla ve közlenmiş biberle birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: