Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
2 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 su bardağı
süt
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
Yarım çay
bardağı kaşar rendesi
Yapılışı: Tavukgöğsü yıkanır, üzerini geçecek
kadar su ilavesi ile haşlanır. Haşlanan tavuk eti didiklenip bir kenara alınır.
Bir tencerede veya tavada un ve yağ biraz kavrulur ve içerisine soğuk süt
eklenip sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır. İçerisine
tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra hazırlanan beşamel sostan üzeri için 2
yemek kaşığı kadar ayrılır ve kalan beşamel sos ile tavuk etleri karıştırılır
ve yağlanmış kare borcama yayılır. Üzerine ayırdığımız beşamel sos yayılır ve
en üstüne de kaşar rendesi serpiştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar
pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder