Malzemeler:
Hamur için:
1 su
bardağı süt
2 yemek
kaşığı yoğurt
1 tane
yumurta
Yarım çar bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı
sirke
3- 3,5
su bardağı uu
1 çay
kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su
bardağı şeker
2,5 su
bardağı su
1 kaç
damla limon suyu
Hamuru açmak için:
1 su
bardağı nişasta
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Şerbet hazırlamak için ölçülü şeker ve su tencereye alınır kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri
ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve 8 tane bezeye ayrılır, bezelerin üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen bezeler ince bir şekilde nişasta ile
açılır. Daha sonra karşılıklı iki kenardan ortaya doğru birleştirilir ve sıkılır, yani 1 bezeyi 4 parça olacak şekilde aralıklarla sıkılmalıdır. Sıkılan yerlerden kesilip bir örtü üzerine alınır. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır, toplam 32 tane tatlı hamuru çıkmalıdır. Kızdırılmış sıvı yağda hazırlanan hamurlar kızartılır soğumuş olan şerbete batırılıp çıkarılır. Daha
sonra servis tabağına alınır, istenirse üzerine ceviz içi veya toz fıstık serpiştirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder