1 Temmuz 2016 Cuma

ŞEFTALİ SOSLU KUP

Malzemeler:
1 litre süt
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
1 poşet krem şanti
Şeftali sosu:
3-4 tane şeftali
3 yemek kaşığı toz şeker
1 büyük çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket kedi dili
Şeftaliler soyulur küp küp doğranır bir tencereye alınır üzerine şeker serpilerek 1 saat bekletilir. Daha sonra suyu eklenir ve kaynatılır. İlk kaynama gelince nişasta çok az su ile açılarak eklenir ve kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ara ara ezilmeden karıştırılarak soğutulur.

 Yapılışı: yumurta sarısı ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır un, nişasta, süt ilave edilerek karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilya eklenir, ara ara karıştırılarak ılınması sağlanır. Ilıyınca toz krem şan ti eklenir ve 5-6 dakika mixerle çırpılır.
Kaselerin dibine süt veya şeftali suyu ile ıslatılmış 1 tane kedi dili konulur. Hazırlanan muhallebi üzerine konulur onun üzerine şeftali sosu konulup ve buzdolabında bekletilir ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: