Malzemeler:
1 kg yağsız
kıyma
1 su bardağı
pirinç
2 tane kuru
soğan
Yarım demet
maydanoz
Tuz
Karabiber
pulbiber
köfteleri
bulamak için:
2 tane yumurta
1 su bardağı
kadar un
Kızartmak
için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
Yemeklik küçük
doğranmış soğan az zeytinyağında kavrulur, içerisine kıymanın yarısı eklenir ve
kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İçerisine baharatları ve ince
kıyılmış olan maydanoz eklenip ocaktan alınır. Diğer tarafta pirinçler pilav
gibi çok az yağ ile pişirilir. Yoğurma k için geniş bir tepsiye bütün
malzemeler alınır ve hepsi birlikte yoğrulur. Daha sonra istenilen büyüklükte
köfteler yapılır,( genelde kadınbudu köftesi büyük yapılır ama ben çok büyük
sevmediğim için küçük köfteler yaptım) ve una bulanıp yağlı kâğıt serilmiş bir
tepsiye köfteler dizilir, üzeri streç filim ile kapatılıp buzdolabında en az
1saat kadar dinlendirilir. Yumurtalar çırpılır ve dinlenmiş olan köfteler
yumurtaya bulanıp kızdırılmış yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder