Malzemeler:
1,5
paket eti burçak
50 gr
tereyağı
Bisküviler
rondoda çekilir ve tereyağı ile birlikte tereyağı eriyene kadar tavada 1-2 kez çevrilir.
Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba bardak altı ile bastırılarak
yerleştirilir ve buzdolabında bekletilir.
Kreması için:
500 gr
labne peyniri
¾ su bardağı toz şeker
1 kutu
krema
3 yemek
kaşığı nişasta
1 paket
vanilya
2 tane
yumurta
Yapılışı: Labne peyniri ve
şeker tel çırpıcı ile çırpılır (labne sulu ise süzdürülür) Krema, nişasta ve
vanilya eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son yumurtalar 1er 1er çırpılarak
eklenir. Hazırlanan bisküvinin üzerine dökülür ve 170⁰’de pembeleşinceye kadar
pişirilir. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kase ile su konulur çizkek
çatlamasın diye. Piştikten sonra fırın kapatılır ve çizkek ılıyıncaya kadar fırında bekletilir ve sonra
fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Sosu için:
100 gr
krema
100 gr
bitter çikolata
Krema
kaynatmadan ocakta ısıtılır ve içerisine çikolatalar parçalanarak konulur ve ocağın
altı kapatılıp kremanın sıcağı ile çikolata eritilir ve soğuyan çizkekin
üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder