Malzemeler:
4 tane enginar
1 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 kase bezelye
Zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağ ile kavrulur. İçerisine küçük doğranmış havuç ve bezelye eklenir ve hepsi birlikte kavrulur. Tuz ve şeker eklenir ve üzerini geçecek kadar su konulur ve 10 dakika kadar pişirilir. Daha sonra enginarlar havuçlu karışımın üzerine dizilir, bu aşamada suyu az ise az su eklenir ve enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerede soğutulur ve daha sonra servis tabağına enginarlar dizilir, içlerine pişen bezelyeli havuçlu karışım paylaştırılır, buzdolabında bekletilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder