Malzemeler:
Yarım kg kadayıf
Muhallebisi için:
1,5 kg süt
3 tane yumurta
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pirinç unu
3 su bardağı toz şeker
1 tutam karabiber
Şerbeti için:
4 su barağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
250 gr tereyağı
Yapılışı: Önce şerbet malzemeleri kaynatılır
ve inmesine yakın limon suyu sıkılarak bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan
alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra muhallebi malzemelerinin
hepsi çırpılır ve karıştırılarak ocakta pişirilir, (çok katı bir muhallebi
olacak) ve soğumaya bırakılır.
Kadayıflar margarinle yağlanmış
fırın tepsisine didiklenerek yayılır ve üzerine bastırılır. Hazırlanmış ve
soğumuş olan muhallebi üzerine yayılır ve çok az karabiber serpiştirilir. Daha
sonra kalan kadayıflar gene didiklenerek muhallebinin üzerini kapatacak şekilde
düzgünce yerleştirilir ve hafifçe bastırılır. Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış
olan tereyağı gezdirilir. 180⁰’de yaklaşık 55-60 dakika kadar
pişirilir. Fırından çıkınca hazırlanış ve soğumuş olan şerbet her tarafına
gelecek şekilde dökülür. Şerbetini çekip iyice soğuyunca dilimleyerek servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder