Malzemeler:
2 su
bardağı pilavlık bulgur
4 su
bardağı şalgam suyu
9-10
tane kornişon turşu
1 kutu
mısır konservesi
Yarım
demet maydanoz
Yarım
demet soğan
Yarım
demet dereotu
Nar
ekşisi, zeytinyağı
Yapılışı: Şalgam suyu
tencerede kaynatılır ve içerisine yıkanıp süzülmüş olan bulgur eklenir ve
suyunu çekinceye kadar pilav gibi pişirilir. Tencerenin kapağı açılır ve
karıştırılarak soğuması sağlanır. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan, küçük
doğranmış kornişon turşu, mısır ilave
edilir ve damak tadına göre nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip hepsi birlikte
karıştırılır. (Şalgam suyu tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek istenirse
eklenir.) Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder