15 Nisan 2016 Cuma

PEMBE BULGUR SALATASI


Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı şalgam suyu
9-10 tane kornişon turşu
1 kutu mısır konservesi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet soğan
Yarım demet dereotu
Nar ekşisi, zeytinyağı

Yapılışı: Şalgam suyu tencerede kaynatılır ve içerisine yıkanıp süzülmüş olan bulgur eklenir ve suyunu çekinceye kadar pilav gibi pişirilir. Tencerenin kapağı açılır ve karıştırılarak soğuması sağlanır. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan, küçük doğranmış kornişon turşu, mısır  ilave edilir ve damak tadına göre nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip hepsi birlikte karıştırılır. (Şalgam suyu tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek istenirse eklenir.) Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: