21 Nisan 2016 Perşembe

KARAGÖZ KURABİYESİ


Malzemeler:
250 gr yumuşak maragarin
1 su bardağı pudra şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartama tozu
2 – 2,5 su bardağı un
1 silme yemek kaşığı kakao
1 tane limon kabuğu rendesi (istenirse)

Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Limon büyüklüğünde beze ayrılır ve içerisine kakao katılarak yoğrulur (üzerine koymak için) Yapılan hamur 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra sarımsak sıkacağı ile kurabiye hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak bir şekilde yerleştirilir. Orta kısmına çay kaşığı ile hafif bastırılır ve hazırlanan kakaolu hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler yapılıp yuvarlanır ve kurabiyelerin orta kısmına yerleştirilir. Isıtılmış fırında 180⁰’de üzeri hafifi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: