Malzemeler:
250 gr
yumuşak maragarin
1 su
bardağı pudra şeker
1 tane
yumurta
1 paket
kabartama tozu
2 – 2,5
su bardağı un
1 silme
yemek kaşığı kakao
1 tane
limon kabuğu rendesi (istenirse)
Yapılışı: Bütün malzemeler
karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Limon büyüklüğünde beze
ayrılır ve içerisine kakao katılarak yoğrulur (üzerine koymak için) Yapılan
hamur 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra sarımsak sıkacağı
ile kurabiye hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak bir şekilde yerleştirilir.
Orta kısmına çay kaşığı ile hafif bastırılır ve hazırlanan kakaolu hamurdan
fındık büyüklüğünde bezeler yapılıp yuvarlanır ve kurabiyelerin orta kısmına
yerleştirilir. Isıtılmış fırında 180⁰’de üzeri hafifi kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder