Malzemeler:
3 dilim ince
dövülmüş tavukgöğsü
3 dilim
pastırma
1 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
1 küçük kutu
konserve mantar
Yarım bağ
ıspanak
Pane için:
1 tane yumurta
Galeta unu
Yapılışı: Pastırmalar
tavada çok hafif bir şekilde iki yüzü de
pişirilir ve tavadan alınır. Aynı tavaya az zeytinyağı eklenir ve küçük
doğranmış olan biberler eklenip hafifçe kavrulur ve ince doğranmış olan
mantarlar eklenir, tuz, karabiber ve pul biber eklenip 1-2 çevrilir. İnce
doğranmış olan ıspanaklar eklenir ve biraz ocakta çevrildikten sonra ocaktan
alır. Tavuklara tuz ve karabiber serpiştirilip üzerlerine 1’er çay kaşığı kadar
tereyağı sürülür.(göğüs eti kuru olmasın diye, tavuğun but kısmı kullanılacak
ise tereyağına gerek yoktur) Pastırma dilimleri uç kısımlarına dizilir ve hazırlanan
iç malzemesi pastırmaların üzerine yayılıp tavuklar rulo şeklinde sarılır. Daha
sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Artan iç malzemesi
pişirilecek olan fırın tepsisine veya borcama yayılır ve hazırlanan tavuk ruloları
iç malzemenin üzerine yerleştirilip. 200⁰’
de ısıtılmış olan fırının önce ızgara ayarında 10 dakika tavuklar mühürlenir ve
fırının ısısı 160⁰’ye düşürülerek yarım saat kadar pişirilir ve sıcak servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder