Malzemeler:
3 tane yufka
Sosu için:
2 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı
yağ
İçi için:
250 gr kıyma
3 tane domates
3 tane sivri biber
2 tane kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul
biber
Yapılışı: Önce iç malzemesi hazırlanır, bunun için bütün
sebzeler küçük şekilde doğranır. Kıyma ve baharatlarla birlikte hepsi
karıştırılır. Ayrı bir kapta sos malzemeleri karıştırılır. Yağlamış fırın
tepsisine yufkalar kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir ve sosdan
gezdirilir. kenarlarından sarkanlarda üzerine kapatılır. Diğer yufkalara da
aynı işlem yapılır. En üstüne kıymalı karışım yayılır. Önceden ısıtılmış
fırında 180⁰’de 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılır ve üzerine yağlı kâğıt ile
kapatılıp kâğıdın üzerine de nemli bez örtülür ve tekrardan fırında 5 dakika
kadar daha tutulur. Daha sonra fırından çıkarılıp üzerindeki örtü ve kâğıt
alınarak rulo şeklinde sarılır. Dilimlenerek sıcak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder