Malzemeler:
Hamuru için:
1 su baradğı süt
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3,5 su bardağı un (kontrollü koymak
gerekir)
Muhallebisi için:
1,5 kg süt
3 tane yumurta
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
Şerbeti için:
2 su barağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Önce şerbet malzemeleri kaynatılır
ve inmesine yakın limon suyu sıkılarak bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan
alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra muhallebi malzemelerinin
hepsi çırpılır ve karıştırılarak ocakta pişirilir, (çok katı bir muhallebi
olacak) ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri yoğrulur ve 15
dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra 10 tane bezeye ayrılır. Her bir beze
nişastalı un karışımı ile ince şekilde açılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama
veya fırın tepsisine yufkalar kenardan sarkacak şekilde üst üste yerleştirilir,
2 yufkayı yerleştirince eritilmiş olan yağ karışımından çok az arasına
gezdirilir, açılan 2 beze tekradan üst üste konulur ve yağlanır, 5. Yufkayı serince
bir tutam şeker serpiştirilip soğumuş olan muhallebi arasına yayılır ve üzerine
karabiber serpilir. Daha sonra kenarlarındaki sarkan parçalar muhallebinin
üzerine kapatılır, muhallebi kenarlarından çıkmasın diye. Kalan 5 beye de aynı
işlem yapılır ve bu seferde kenarlarından sarkan parçalar borcamın alt kısmına
sıkıştırılır. Dilimlenerek üzerine kalan yağ gezdirilir ve 180⁰’de üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca ilk
sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür ve şerbeti çekince servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder