2 Nisan 2016 Cumartesi

PATATES DOLGULU BİFTEK SARMA


Malzemeler:
6 dilim ince dövülmüş biftek

İç dolgusu için:
1 tane piyazlık doğranmış soğan
1 bağ ıspanak
1 paket mantar
4 tane haşlanmış patates
1 tane kırmızı biber
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr eski kaşar rendesi

Sosu için:
2 diş sarımsak
4 tane orta boy domates
2 tane yeşilbiber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı: Etler tuz ve karabiberle marine edilir. Diğer tarafta soğan kırmızı biber hafifçe sotelenir, küçük doğranmış mantarlar ve ıspanaklar eklenir ve suyunu çekinceye kadar sotelenir. Haşlanmış ve ezilmiş olan patateslere, krema, tereyağı, tuz, karabiber eklenir ve hepsi karıştırılarak ıspanaklı karışıma eklenir. Eski kaşarda ilave edilerek hepsi birlikte karıştırılır.
Sos için küçük doğranmış biber az zeytinyağında sotelenir ve içerisine küp doğranmış olan domatesler. Sarımsaklar eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Salçası ve baharatları eklenip 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Marine edilmiş olan bifteklere iç dolgusu yayılır ve sıkıca rulo şeklinde sarılır ve iple bağlanır. Kızgın tavada az tereyağı ile mühürlenir. Artan patatesli iç dolgusu yemeği pişireceğiniz fırın tepsisine veya borcamın dibine yayılır ve üzerine mühürlenen biftekler dizilir. Bifteklerin üzerine hazırlanmış olan domates sosu yayılır ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180⁰’de pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: