Malzemeler:
6 dilim ince
dövülmüş biftek
İç
dolgusu için:
1 tane piyazlık
doğranmış soğan
1 bağ ıspanak
1 paket mantar
4 tane haşlanmış
patates
1 tane kırmızı
biber
Tuz, karabiber,
pul biber
2 yemek kaşığı
krema
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr eski
kaşar rendesi
Sosu
için:
2 diş sarımsak
4 tane orta boy
domates
2 tane yeşilbiber
Tuz, karabiber,
kırmızıbiber
1 yemek kaşığı
salça
Yapılışı:
Etler tuz ve karabiberle marine edilir. Diğer tarafta soğan kırmızı biber
hafifçe sotelenir, küçük doğranmış mantarlar ve ıspanaklar eklenir ve suyunu
çekinceye kadar sotelenir. Haşlanmış ve ezilmiş olan patateslere, krema, tereyağı,
tuz, karabiber eklenir ve hepsi karıştırılarak ıspanaklı karışıma eklenir. Eski
kaşarda ilave edilerek hepsi birlikte karıştırılır.
Sos için küçük
doğranmış biber az zeytinyağında sotelenir ve içerisine küp doğranmış olan
domatesler. Sarımsaklar eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Salçası ve
baharatları eklenip 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Marine edilmiş olan
bifteklere iç dolgusu yayılır ve sıkıca rulo şeklinde sarılır ve iple bağlanır.
Kızgın tavada az tereyağı ile mühürlenir. Artan patatesli iç dolgusu yemeği pişireceğiniz
fırın tepsisine veya borcamın dibine yayılır ve üzerine mühürlenen biftekler
dizilir. Bifteklerin üzerine hazırlanmış olan domates sosu yayılır ve üzeri alüminyum
folyo ile kapatılarak 180⁰’de pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder