Malzemeler:
Limon
kreması için:
4 tane limon kabuğu rendesi
4 tane limon suyu
100 gr tereyağı
150 gr toz şeker
4 tane yumurta
4 tane limon kabuğu rendesi
4 tane limon suyu
100 gr tereyağı
150 gr toz şeker
4 tane yumurta
Yumurtalar dışındaki tüm krema malzemesini bir kaba alıp benmari usulü
eritilir. Kaynamakta olan su dolu bir tencerenin üzerine suya değmeyecek
şekilde oturttuğunuz bir kapta karıştırılarak eritilir. 4 yumurtayı ayrı bir
yerde hafifçe çırpıldıktan sonra azar azar karışıma eklenir ve kıvam alana
kadar pişirmeye devam edilir. Kıvam aldığında kenara alıp soğumaya bırakılır.
Hamuru
için:
250 gr un
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı bal
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
250 gr un
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı bal
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Tart hamuru için yumuşak tereyağını ve pudra şekeri karıştırılır.
Diğer malzemeler de eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Streç filme
sararak buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Daha sonra hamur iki kat
yağlı kağıt arasında 26 cm'lik tart kalıbına uyacak büyüklükte açılır ve
yağlanmış kalıba kenarları yukarıda olacak şekilde yerleştirilir. Hamura
çatalla delikler açılır. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık(fasulye, nohut, vb)
koyarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından
alıp soğumaya bırakılır.
Bezeler
için:
3 yumurta akı
1 fiske tuz
3/4 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yumurta akı
1 fiske tuz
3/4 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
Bezeleri hazırlamak için temiz bir çırpma kabına yumurta akları konulur,
sarıları asla karışmamalı. Üzerine 1 fiske tuz atıp çırpıcı ile yüksek devirde
iyice beyazlaşana kadar çırpılır. Yavaş yavaş pudra şekeri ve vanilya eklenerek
çırpmaya devam edilir. Yumurta akları tamamen beyazlaşıp kesinlikle kaptan
akmayacak kadar katılaşmış olmalıdır.
Yapılışı:Soğuyan tart tabanının
üzerine hazırlanan limon kreması yayılır ve üzeri düzeltilir. Çırpılmış yumurta
aklarını bir sıkma poşetine alınıp istenilen uçla tartın üzerine sıkılarak
süslenir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar
pişirilir, bir kaç dakika içinde kızarıyor kontrol etmek gerekiyor. Fırından
alıp ılıtılan tart buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder