Malzemeler:
500 gr kuşbaşı
kuzu eti
5 tane enginar
2 tane küçük
ayva
15 tane arpacık
soğan
4-5 tane sarımsak
Tuz, karabiber
Dereotu
Terbiyesi
için:
1 tane limon
suyu
1 tane yumurta
sarısı
1 yemek kaşığı
un
Yapılışı:
Kuzu etleri tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur, arpacık soğanlar ve
sarımsaklar eklenir ve birkaç kez çevrilir ve üzerini aşacak kadar su eklenir.
Etlerin pişmesine yakın küp şeklinde doğranmış olan enginarlar ve ayvalar
eklenir, baharatları eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Terbiyesi
için yumurta sarısına un ve limon suyu eklenip çırpılır ve yemeğin suyundan az
eklenir ve tekrardan çırpılıp yavaş bir şekilde karıştırılarak yemeğe eklenir
ve bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Servis yapılırken
üzerine ince doğranmış olan dereotu konulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder