6 Nisan 2016 Çarşamba

AYVALI ENGİNAR


Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
5 tane enginar
2 tane küçük ayva
15 tane arpacık soğan
4-5 tane sarımsak
Tuz, karabiber
Dereotu
Terbiyesi için:
1 tane limon suyu
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı: Kuzu etleri tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur, arpacık soğanlar ve sarımsaklar eklenir ve birkaç kez çevrilir ve üzerini aşacak kadar su eklenir. Etlerin pişmesine yakın küp şeklinde doğranmış olan enginarlar ve ayvalar eklenir, baharatları eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Terbiyesi için yumurta sarısına un ve limon suyu eklenip çırpılır ve yemeğin suyundan az eklenir ve tekrardan çırpılıp yavaş bir şekilde karıştırılarak yemeğe eklenir ve bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Servis yapılırken üzerine ince doğranmış olan dereotu konulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: