2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince
bulgur
5 su bardağı su
2 tane orta kuru
soğan
1 yemek kaşığı biber
salçası
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 çay bardağı
zeytinyağı
Karabiber,
kırmızıbiber, kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
5-6 da taze soğan
5-6 da taze soğan
Yapılışı: Mercimekler güzelce yıkanıp tencere içerisine alınır ve üzerine ölçülü suyu ilave edilip mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Mercimekler suyunu çekip pişince içerisine bulgur konulup karıştırılır ve ocağın altı
kapatılır, bulgurlar kabarana kadar bekletilir. Soğanlar çok ince yemeklik olarak doğranıp küçük bir tencere içerisine alınır ve üzerine zeytinyağı eklenip soğanlar tamamen ölünceye kadar kavrulur. Salçalar ve baharatlar eklenip 1 dakika da baharatlarla kavrulur ve ocaktan alınır. Soğuyan mercimekli bulgur yoğurma kabına alınır, üzerine salçalı karışım eklenir ve güzelce yoğrulur. Daha sonra ince doğranmış olan maydanozlar ve taze soğanlar eklenip bu şekilde de yoğrulur. Köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde sıkılıp servis tabağına alınır, ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu ölçüden 40 adet köfte çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder