3 Nisan 2016 Pazar

KIRMIZI MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı su
2 tane orta kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızıbiber, kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
5-6 da taze soğan

Yapılışı: Mercimekler güzelce yıkanıp tencere içerisine alınır ve üzerine ölçülü suyu ilave edilip mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Mercimekler suyunu çekip pişince içerisine bulgur konulup karıştırılır ve ocağın altı kapatılır, bulgurlar kabarana kadar bekletilir. Soğanlar çok ince yemeklik olarak doğranıp  küçük bir tencere içerisine alınır ve üzerine zeytinyağı eklenip soğanlar tamamen ölünceye kadar kavrulur. Salçalar ve baharatlar eklenip  1 dakika da baharatlarla kavrulur ve ocaktan alınır. Soğuyan mercimekli bulgur yoğurma kabına alınır, üzerine salçalı karışım eklenir ve güzelce yoğrulur. Daha sonra ince doğranmış olan maydanozlar ve taze soğanlar eklenip bu şekilde de yoğrulur. Köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde sıkılıp servis tabağına alınır, ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu ölçüden 40 adet köfte çıkıyor.


Hiç yorum yok: