2,5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişasata
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Portakal sosunu
hazırlamak için, portakal suyu, nişasta ve şeker tencereye alınır ve sürekli
karıştırılarak ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Daha sonra tatlıyı çevireceğiniz
bir kalıba veya büyük bir ıslatılmış cam kâseye hazırlanan portakal sosu
yayılır ve buzdolabında 1 saat bekletilir.
Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler
karıştırılarak ocakta pişirilir. Muhallebi kaynamaya başlayınca ocağın altı
kısılır ve 2-3 dakika unun kokusu gidinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapsatılınca
tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılarak muhallebiye yedirilir. Buzdolabında
bekleyen portakal sosunun üzerine hazırlanan muhallebi düzgünce yayılır. Biraz
ılıyınca buzdolabına konulur ve en az 4 saat bekletilir. Daha sonra muhallebi servis
tabağına teres çevrilir ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder