1 Mayıs 2018 Salı

KREMALI POĞAÇA



Malzemeler:
1 paket (200 ml) krema
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu
2,5 - 3 su bardağı un
İçi için:
Yağsız beyaz peynir
1 tutam maydanoz (istenirse)

Yapılışı: hamur malzemeleri yoğurma kabın alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur limondan küçük bezelere ayrılır. Her bir beze elle açılır ve içerisine peynir konulup kapatılır, kenarları düzgün olsun diye kenar kısımları ruletle kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: