Malzemeler:
500 gr kontrfile
kuşbaşı et
2 tane kuru
soğan
2 tane köy
biberi
1 tane kırmızıbiber
4 tane patlıcan
2 tane küçük
boy kabak
1 yemek
kaşığı domates salçası
Yarım yemek
kaşığı biber salçası
2 tane
domates
2-3 diş
sarımsak
Yarım limon
suyu
Tuz,
karabiber, pul biber
Üzeri
için:
1 yemek
kaşığı tereyağı
Nane
Yapılışı:
Soğan
yemeklik olarak doğranır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir. İçerisine
etler azar azar eklenip sotelemeye devan edilir. Etlerin üzerini aşacak kadar kaynamış
su konulup kapağı kapatılır ve etler yumuşayana kadar pişirilir. Diğer tarafta
patlıcanlar alacalı soyulur, iri küpler halinde doğranır ve tuzlu suda10 dakika
bekletilir. Biberler ve kabaklar da küp şeklinde doğranır. Yemeğin pişirileceği
yayvan bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı konulur, yıkanıp iyice suyu sıkılan patlıcanlar
tencereye alınır ve 1-2 kez çevrilir. Kabaklar da eklenip sotelemeye devam
edilir. Daha sonra haşlanmış olan etler patlıcan ve kabakların üzerine yayılır.
Biberler, sarımsaklar ve domateslerde sırasıyla yayılır. Bir kâsede salçalar
pişen etin suyuyla ezilir ve tenceredeki yemeğin üzerine gezdirilir.
Baharatları eklenir. Önce hızlı ateşte
daha sonra da orta harlı ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Tereyağı
bir tavada iyice kızdırılır ve içerine nane eklenir. Yemeğin altı kapatılınca tereyağlı
nane üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder