Malzemeler:
1 paket baklavalık
yufka (32 lik paket)
6 tane normal yufka
Baklavalık yufka
harcı için:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı
yağ
Yufka harcı
için:
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı
yağ
İçi için:
500 gr yağsız beyaz
peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Baklavalık yufkanın 4 tanesi kare olacak şekilde tezgâha
serilir. Üzerine su ve sıvı yağ karışımından serpiştirilip 1kat daha baklavalık
yufka üzerlerine serilip sulu sostan serpiştirilir. Normal yufkanın 1 tanesi tezgâhtaki
baklavalık yufkaların üzerini kapatacak şekilde serilir, diğer normal yufkanın
yarısı da tezgâhtaki serili yufkaların köşelerindeki kalan boşluklara serilir. Yufka
harcı bir kâsede çırpılır ve tezgâhtaki yufkaların üzerine sürülür. Daha sonra
2 karşılıklı kenarlara peynirli içten uzunlamasına yayılıp sıkı olmayan bir
rulo sarılır 2 kenar ortada buluşturulur ve ortadan kesilir. Daha sonra rulolar
4’er parmak aralıklarla kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180˚ de üzerleri kızarana kadar pişirilir. Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır, toplam 4
tepsi çıkıyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder