Malzemeler:
6 tane kuru
soğan
3 su bardağı
pirinç
1 su bardağı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 çay kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
1,5 yemek kaşığı
nane
1 çay kaşığı
tarçın
1 yemek kaşığı
kuş üzümü
1 yemek kaşığı
dolma fıstığı
Yapılışı: Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında kavrulur. İçerisine baharatları eklenir ve biraz daha çevrilir. Yıkanmış olan pirinçler de eklenip kavurmaya devam edilir. İçerisine 2 su bardağı kadar su eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra yıkanmış olan yapraklar soğumuş olan iç ile sarılır ve tencereye yerleştirilir, dolmaların üzerine limon dilimleri yerleştirilir. Dolmaların yarısına kadar su konulur ve kısık ateşte 1 saat pişirilir ve arada suyu kontrol edilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder