30 Mayıs 2018 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemeler:
500 gr yaprak
6 tane kuru soğan
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolma fıstığı

Yapılışı: Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında kavrulur. İçerisine baharatları eklenir ve biraz daha çevrilir. Yıkanmış olan pirinçler de eklenip kavurmaya devam edilir. İçerisine 2 su bardağı kadar su eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra yıkanmış olan yapraklar soğumuş olan iç ile sarılır ve tencereye yerleştirilir, dolmaların üzerine limon dilimleri yerleştirilir. Dolmaların yarısına kadar su konulur ve kısık ateşte 1 saat pişirilir ve arada suyu kontrol edilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: