1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı galeta
unu
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane yumurta
Yapılışı: Ispanaklar yıkanıp doğranır ve suyu iyice süzülür.
Soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve ısınınca
soğan eklenir ve soğan ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine baharatlar
eklenir (bu esnada istenirse kıyma veya 3 dilim pastırma eklenir, ben sade iç
tarifi verildiğim için eklemedim) ve baharatlar da ocakta az çevrilir.
Ispanaklar eklenir ve ıspanaklar sönünceye kadar kavrulur. Ispanaklar
sulanmadan 1 yemek kaşığı galeta unu eklenir ve biraz daha ocakta çevrilip
ocaktan alınır. Başka bir tavaya az sıvı yağ konulur ve içerisine 1 tane yumurta
kırılıp yumurtayı sürekli karıştırarak iyice pişirilir ve kavrulan ıspanağın içerisine
yumurta konulup karıştırılır. Hazırlanan iç soğumaya bırakılır ve istenilen
ıspanaklı tarifler de kullanılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder