17 Mayıs 2018 Perşembe

ISPANAKLI BÖREK İÇİ



Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane yumurta

Yapılışı: Ispanaklar yıkanıp doğranır ve suyu iyice süzülür. Soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve ısınınca soğan eklenir ve soğan ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine baharatlar eklenir (bu esnada istenirse kıyma veya 3 dilim pastırma eklenir, ben sade iç tarifi verildiğim için eklemedim) ve baharatlar da ocakta az çevrilir. Ispanaklar eklenir ve ıspanaklar sönünceye kadar kavrulur. Ispanaklar sulanmadan 1 yemek kaşığı galeta unu eklenir ve biraz daha ocakta çevrilip ocaktan alınır. Başka bir tavaya az sıvı yağ konulur ve içerisine 1 tane yumurta kırılıp yumurtayı sürekli karıştırarak iyice pişirilir ve kavrulan ıspanağın içerisine yumurta konulup karıştırılır. Hazırlanan iç soğumaya bırakılır ve istenilen ıspanaklı tarifler de kullanılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: