30 Mayıs 2018 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:
1 kg barbunya
1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tane havuç
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı: Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur, içerisine küçük doğranmış havuç eklenir biraz daha sotelenir ve  ayıklanmış olan barbunyalar eklenir ve hepsi biraz daha sotelenir. Domatesler küçük bir şekilde doğranır ve sotelenmiş olan barbunyaların üzerine eklenir ve hepsi birlikte biraz daha sotelenir. Üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir ve ister düdüklüde 15 dakika isterseniz de tencerede kontrol ederek pişirilir. Piştikten sonra soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: