1 kg barbunya
1 tane kuru
soğan
2 tane domates
1 tane havuç
2 dolu yemek
kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
şeker
Yapılışı:
Soğan yemeklik
doğranır ve zeytinyağında kavrulur, içerisine küçük doğranmış havuç eklenir biraz
daha sotelenir ve ayıklanmış olan
barbunyalar eklenir ve hepsi biraz daha sotelenir. Domatesler küçük bir şekilde
doğranır ve sotelenmiş olan barbunyaların üzerine eklenir ve hepsi birlikte
biraz daha sotelenir. Üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir ve ister
düdüklüde 15 dakika isterseniz de tencerede kontrol ederek pişirilir. Piştikten
sonra soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder