28 Nisan 2018 Cumartesi

AĞZI AÇIK



Malzemeler:
Hamuru için:
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su (klasik bardak)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
500 gr kıyma (trançtan)
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Yarım su bardağı su

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. 20 tene bezeye ayrılır ve bezelerin üzeri kapatılarak 20 dakika kadar dinlendirilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır. İçi için soğan istenirse çok küçük yemeklik olarak doğranır veya rendelenir ve diğere malzemelerle birlikte karıştırılıp yorulur.
Dinlenen hamur neskafe tabağı büyüklüğünde açılır, hazırlanan içten alınıp üzerine düzgünce kenardan 1 cm boşluk kalacak şekilde yayılır. Kenardaki kalan hamur için üzerine kapatılır. Bütün bezelere aynı işlem yapılır. Derin bir tavaya bol sıvı yağ konulur ve kızdırılır. Daha sonra içerisine hazırlanan börekler önce kıymalı iç alta gelecek şekilde kızdırılmış olan yağa bırakılır. Kenarları pembeleşmeye başlayınca ters tarafı çevrilir ve o tarafı da kızartılıp havlu kâğıt üzerine çıkarılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: