Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
Yarım su
bardağı şeker
Yarım su
bardağı süt
Yarım su
bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı
kakao
Keki
ıslatmak için:
1,5 su bardağı
süt
Muhallebisi
için:
2,5 su baradğı
süt
3 çorba kaşığı
un
4/3 su bardağı
şeker
1 paket vanilya
2 poşet krem
şanti + yarım su bardağı süt ile çırpılmış
Üzeri
için:
Kakao
Yapılışı:
Keki hazırlamak için yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır, daha
sonra diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış kare borcama karışım yayılır. 170⁰
fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir, kürdan ile pişip
pişmediği kontrol edilir. Kek fırından çıkınca sıcakken 1,5 su bardağı süt ile
ıslatılır ve soğumaya bırakılır.
Krema için süt,
un, şeker karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya eklenir ve soğumaya
bırakılır. Krema soğuyunca yarım bardak süt ile çırpılmış olan krem şantiler
kremaya eklenir ve hepsi birlikte mixerle çırpılır ve soğuyan kekin üzerine
krema yayılır. Daha sonra pasta soğuyunca üzerine bolca kakao elenir ve
buzdolabında en az 2 saat kadar bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder