5 Aralık 2017 Salı

KIYMALI PİDE


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1’inini sarısı üzeri için)
2 tane kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
İçi için:
700 gr kıyma
4 tane kuru soğan
2 tane kırmızıbiber
2 tane köy biberi
15 tane mantar
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tane domates
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İçi için soğanlar yemeklik olarak küçük bir şeklide doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. İçerisine küçük doğranmış olan biberler de eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur. Başka bir tavada mantarlar sulanmadan sotelenir ve kıymalı harca eklenir. Salçalar ve baharatları eklenir küçük doğranmış domates de eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir, ince kıyılmış maydanoz eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalan hamur portakal büyüklüğünde 16 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tepsi uzunluğunda oval bir şekilde açılır ve soğuyan iç malzemesinden ortasına konulup kenarlarından ve iki uç kısmından birleştirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: