Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1’inini sarısı üzeri için)
2 tane kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
İçi için:
700 gr kıyma
4 tane kuru soğan
2 tane kırmızıbiber
2 tane köy biberi
15 tane mantar
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı biber
salçası
2 tane domates
Tuz, karabiber, pul
biber
Yapılışı: İçi için soğanlar yemeklik olarak küçük bir şeklide
doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. İçerisine küçük doğranmış olan biberler
de eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekinceye
kadar kavrulur. Başka bir tavada mantarlar sulanmadan sotelenir ve kıymalı
harca eklenir. Salçalar ve baharatları eklenir küçük doğranmış domates de
eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir, ince kıyılmış maydanoz eklenir ve
ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile
ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakılır. Mayalan hamur portakal büyüklüğünde 16 tane bezeye ayrılır. Her bir
beze tepsi uzunluğunda oval bir şekilde açılır ve soğuyan iç malzemesinden
ortasına konulup kenarlarından ve iki uç kısmından birleştirilip yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰ fırında üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder