700 gr dana
sotelik et
15 tane arpacık
soğan veya 2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane yeşilbiber
1 tane kırmızı (kapya)
biber
1 su bardağı
konserve bezelye
3 tane patates
Tuz, karabiber,
pul biber, kekik
Üzeri
için:
2 tane kırmızıbiber
2 tane köy
biberi
1 su bardağı
kaşar peyniri rendesi
Beşamel
soso için:
2 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2,5 su bardağı
süt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesler küp
şeklinde doğranır, az zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırılıp
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yayılır ve 180⁰ fırında patatesler kızarana kadar
pişirilir.
Arpacık
soğanlar, doğranmış havuç ve biberler az zeytinyağı ile sotelenir. Etler azar azar
eklenerek sotelemeye devam edilir. Baharatlar ve etlerin hizasına gelecek kadar
kaynamış su eklenerek, etler yumuşayana kadar orta harlı ateşte pişirilir.
Etlerin pişmesine yakın konserve bezelye eklenip ocaktan alınır. Pişmiş olan
patatesler de eklenir ve hepsi birlik karıştırılır.
Üzeri için olan
malzemelerde ki biberler jülyen şeklinde doğranır ve çok az yağ ile tavada
hafif karamelize olana kadar sotelenir.
Beşamel sos
için yağ ve un unun kokusu gidene kadar kavrulur ve içerisine soğuk süt eklenir
sürekli karıştırılarak biraz cıvık kıvamda beşamel sos hazırlanır. Baharatları
da eklenir ve ocaktan alınır.
Pişen kebap
istenirse kişiye özel güveçlere veya borcama yayılır. Üzerine sotelenmiş olan
biberler onun üzerine kaşar rendesinin yarısı yayılır. Daha sonra beşamel sos
yayılır, en son da kalan kaşar rendesi serpiştirilip kaşar peynirleri kızarana kadar
180⁰ fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder