Malzemeler:
1 kg pırasa
2 tane havuç
Yarım su
bardağı pirinç
1 dolu yemek
kaşığı domates sosu veya 1 tane domates
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
tuz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Yapılışı:
Havuçlar ve
pırasalar aynı büyüklükte olacak şekilde doğranır. Zeytinyağında önce havuçlar
biraz sotelenir, daha sonra pırasalar eklenir ve biraz daha sotelenir. Üzerine domates
sosu veya 1 tane küçük doğranmış domates eklenir, tuz ve şeker ilave edilir ve
üzerini geçinceye kadar su eklenip 15 dakika pişirilir. İçerisine yıkanmış olan
pirinçler de eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir, bu arada suyu az
ise su ilave edilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınır ve
soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder