17 Aralık 2017 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Malzemeler:
1 kg pırasa
2 tane havuç
Yarım su bardağı pirinç
1 dolu yemek kaşığı domates sosu veya 1 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Havuçlar ve pırasalar aynı büyüklükte olacak şekilde doğranır. Zeytinyağında önce havuçlar biraz sotelenir, daha sonra pırasalar eklenir ve biraz daha sotelenir. Üzerine domates sosu veya 1 tane küçük doğranmış domates eklenir, tuz ve şeker ilave edilir ve üzerini geçinceye kadar su eklenip 15 dakika pişirilir. İçerisine yıkanmış olan pirinçler de eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir, bu arada suyu az ise su ilave edilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınır ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: