Malzemeler:
1 su bardağı
ılık su
1 paket kuru
(instant) maya
1,5 yemek
kaşığı şeker
Yarım su
bardağı sıvı yağ
2 tane
yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
2 yemek
kaşığı yoğurt
1 tatlı
kaşığı tuz
4,5-5 su
bardağı un
İçi
için:
3 tane
patates
1 tane kuru
soğan
Tuz,
karabiber, pul biber
Yapılışı:
İçi için
soğan çok küçük yemeklik olarak doğranır, az zeytinyağı ile kavrulur. İçerisine
haşlanıp ezilmiş olan patatesler ve baharatları eklenip hepsi karıştırılır ve
soğumaya bırakılır.
Hamur için maya,
şeker ve su karıştırılıp 2-3 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda 30 dakika
kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır ve tepsi
uzunluğu kadar dikdörtgen şekilde açılır ve orta kısmına iç malzeme konulur,
önce karşılıklı kenarlardan kapatılır sonra iki uç kısmı kapatılıp yağlı kağıt
serilmiş tepsiye kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.
Diğer bezeye de aynı işlem yapılır. Tepside ılık bir ortamda 20 dakika kadar
bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder