3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra diğer sıvı malzemeler ve limon kabuğu eklenir ve hepsi birlikte çırpılır, un,kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlanmış kek kalıbına karışım boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170⁰’de 45 dakika pişirilir, kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir (kürdan batırıldığında kuru çıkıyorsa pişmiştir, eğer kürdan bulaşık çıkıyorsa biraz daha pişirilir). Kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder