3 Aralık 2017 Pazar

ÇİÇEK KURABİYE



Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta sarısı
1 su bardağı yarı zeytinyağı yarı Ayçiçek yağı
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Kakao ve 1 su bardağı un hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yapılır ve 4/1’i alınıp diğer kalan hamura ayırılan 1 su bardağı un kontrollü bir şekilde eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır,  ayrılan yumuşak hamura kakao eklenir ve oda beyaz hamur kıvamında olacak şekilde yoğrulur, cıvık olur ise un eklenir. Daha sonra misket büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Kakaolu da aynı şekilde yapılır. Ortaya bir kakaolu etrafına 5 tane misket konulur çiçek şeklinde birleştirilir. 180⁰’de ılık fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: