250 gr
tereyağı veya margarin (yumuşak)
1,5 su
bardağı pudra şekeri
1 tane
yumurta sarısı
1 su
bardağı yarı zeytinyağı yarı Ayçiçek yağı
1 su
bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma
tozu
1 paket
vanilya
1 tane
limon kabuğu rendesi
4 su
bardağı un
2 yemek
kaşığı kakao
Yapılışı: Kakao ve 1 su
bardağı un hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yapılır ve 4/1’i alınıp
diğer kalan hamura ayırılan 1 su bardağı un kontrollü bir şekilde eklenip ele
yapışmayan bir hamur yapılır, ayrılan yumuşak
hamura kakao eklenir ve oda beyaz hamur kıvamında olacak şekilde yoğrulur,
cıvık olur ise un eklenir. Daha sonra misket büyüklüğünde parçalar alınır ve
yuvarlanır. Kakaolu da aynı şekilde yapılır. Ortaya bir kakaolu etrafına 5 tane
misket konulur çiçek şeklinde birleştirilir. 180⁰’de ılık fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder