Malzemeler:
1 çay bardağı ılık
süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 tane yumurta
1 paket instant
(kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
Aralarına
sürmek için:
75 gr yumuşak tereyağı
Üzeri için:
100 gr beyaz peynir
50 gr kaşar rendesi
2-3 dal fesleğen
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane yumurta
Yapılışı: Süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve ılık
bir ortamda 20 dakika kadar maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra hamur
için olan malzemelerin hepsi karışıma eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır
ve ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
İçi için peynirler,
ince doğranmış fesleğen ve yumurtanın akı bir kâsede karıştırılır. Domatesler
ve biberler de doğranır ve bir kenara alınır.
Mayalanan hamur 10
tane bezeye ayrılır, tereyağı da 10 parçaya kesilir. Bezeler tezgâh üzerine alınır ve tereyağından
bir parça üzerine konularak elle inceltilir ve rulo şeklinde sarılıp kendi
etrafında döndürülerek yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün bezelere
aynı işlem yapılır. Tepsideki böreklerin orta kısımlarına bastırılarak çukurlar
oluşturulur ve peynirli içten ortadaki boşluklara doldurulur. En üst
kısımlarına da domates ve biberlerden konulur. Hamurun kenar kısımlarına
yumurta sarısı sürülür. 180⁰ fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder