Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
İçi için:
4 tane patates
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul
biber
Hamuru açmak
için.
2 su bardağı nişasta
Araları
için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı
yağ
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yapılır ve 20 tene bezeye ayrılarak 20 dakika kadar dinlendirilir.
İçi için patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan
yemeklik olarak çok küçük doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur daha sonra
içerisine ezilmiş olan patatesler ve baharatları eklenip biraz kavrulur ve
soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan 2
tanesi tabak büyüklüğünde açılıp arasına nişasta konularak üst üste konulur ve ikisi
birden nişasta yardımı ile çok ince bir şekilde açılır. Üzeri sıvı yağ ile
yağlanıp 2 ye katlanır, katlanan kenar kısmına iç malzeme ince şekilde
uzunlamasına yayılır ve gevşek rulo şeklinde sarılır. Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye isterseniz ortadan başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirilir,
isterseniz de sarılan ruloyu ortadan 2 ye keserek uzunlamasına yan yana
dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt
ve sıvı yağ karışımından sürülür. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder