Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru (instant) maya
4,5 - 5 su bardağı un
Araları için:
1 küçük kavanoz (175 gr) zeytin ezmesi
Yapılışı: Yoğurma kabına ılıtılmış olan süt, şeker ve maya konulur ve karıştırılıp ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Tekrardan ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde merdane ile açılır, 2 uç kenarlarına zeytin ezmesi sürülür ve rulo şeklinde sarılır, diğer karşı tarafta rulo şeklinde sarılıp ortada buluşturulur ve ortadan 2'ye kesilir. Her iki rulo parça bir bıçak ile verev şekilde üçgenlere kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yarım saat tepside bekletilir. Daha sonra 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet osun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder