Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 tane kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un(yaklaşık)
İçi için:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 küçük paket yaş
krema (200 ml)
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta
unu
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Süt, şeker ve maya karıştırılır ve ılık bir ortamda
maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak
bir hamur yapılır ve tekrardan ılık bir ortamda hamur mayalandırılır. Mayalanan
hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır (ben 15 tane bezeye ayırdım) ve
ister elle, ister merdane ile az açılıp yağlanmış tart kalıbının içerisine
yerleştirilir ve içerisine hazırlanan ıspanaklı iç konulur ve üzerine de kaşar
peyniri rendesi konulup tepsiye yerleştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder