1 dolu yemek
kaşığı tereyağı
2 dolu yemek
kaşığı zeytinyağı
1 tane kuru
soğan
2 tane
yeşilbiber
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 kâse pilavlık
bulgur
1 tane
tavukgöğsü
3 kâse tavuk
suyu
Tuz, pul biber
Yapılışı:
Tavuk haşlanır
ve didiklenir. Tereyağı ve zeytinyağı bir tencereye alınır ve içerisine
yemeklik doğranmış soğanda eklenerek kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış olan
biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Domates salçası da eklenir biraz
daha çevrilir ve bulgur ilave edilip üzerine haşlanan tavuğun suyundan 3 kase
ilave edilir, tuz ve pul biber eklenir. Önce harlı ateşte 2 dakika daha sonra
kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenen pilav oluklu tart
kalıbına bastırılır ve servis tabağına ters çevrilip ortasındaki boşluğa didiklenmiş
olan tavuklar yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder