25 Eylül 2017 Pazartesi

TAVUKLU BULGUR PİLAVI



Malzemeler:
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane kuru soğan
2 tane yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kâse pilavlık bulgur
1 tane tavukgöğsü
3 kâse tavuk suyu
Tuz, pul biber

Yapılışı: Tavuk haşlanır ve didiklenir. Tereyağı ve zeytinyağı bir tencereye alınır ve içerisine yemeklik doğranmış soğanda eklenerek kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış olan biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Domates salçası da eklenir biraz daha çevrilir ve bulgur ilave edilip üzerine haşlanan tavuğun suyundan 3 kase ilave edilir, tuz ve pul biber eklenir. Önce harlı ateşte 2 dakika daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenen pilav oluklu tart kalıbına bastırılır ve servis tabağına ters çevrilip ortasındaki boşluğa didiklenmiş olan tavuklar yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: