Malzemeler:
200 gr margarin yumuşak
1 çay bardağı
sıvı yağ
2 yemek kaşığı
yoğurt
1 çay kaşığı ucu karbonat
1 çay kaşığı
ucu kabartma tozu
4 su bardağı un
İçi için:
Ceviz içi
Şerbeti
için:
4 su bardağı
şeker
4 su bardağı su
Yarım çay
kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Şerbet için şeker tencere konulur ve üzerine kaynamış ölçülü su konulur ve
1o dakika kısık ateşte kaynatılır. 1 tutam tuz ve limon tuzu konulup birkaç dakika
daha kaynatılır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulup bir taşım daha
kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Hamur
malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve hamur dinlendirilir. Limon büyüklüğünde
bezeler alınır ve halbur veya rende üzerinde elle açılıp içerisine ceviz
konulup kapatılır. Kapatılan yer alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye dizilir. 180⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarınca
soğumuş olan şerbetin içerisine atılır ve servis tabağına çıkarılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder