1 tane yumurta
1 çay bardağı
su
1 çay kaşığı
tuz
2,5 – 3 su bardağı
un
Sosu için:
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
Üzerinin
sosu için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
Yumurta, su ve
tuz ile mantı kıvamında bir hamur yapılır ve 15 dakika kadar dinlendirilir.
Daha sonra çok ince olmayacak şekilde açılır ve mantı gibi kesilir. Bir tenceye
su konulup tuz atılır ve kaynatılır. Kesilen hamurlar kaynayan suya bırakılır
ve 10 dakika kadar haşlanır ve süzgeç ile süzdürülür ve servis yapılacak bir
borcama alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt konulup karıştırılır ve üzerine de
eritilmiş tereyağlı biber gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder