3 Ekim 2017 Salı

HINGEL


Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2,5 – 3 su bardağı un
Sosu için:
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için:
Tereyağı
Pul biber

Yapılışı: Yumurta, su ve tuz ile mantı kıvamında bir hamur yapılır ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra çok ince olmayacak şekilde açılır ve mantı gibi kesilir. Bir tenceye su konulup tuz atılır ve kaynatılır. Kesilen hamurlar kaynayan suya bırakılır ve 10 dakika kadar haşlanır ve süzgeç ile süzdürülür ve servis yapılacak bir borcama alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt konulup karıştırılır ve üzerine de eritilmiş tereyağlı biber gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: