Malzemeler.
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı limon
suyu
1 fincan zeytinyağı
Aldığı kadar un
Araları için:
250 gr tereyağı
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur
yapılır. 12 tane bezeye ayrılır ve dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde
açılır ve eritilmiş yağ ile yağlanıp 2 tanesi üst üste konulur ve bohça
şeklinde katlanır. Daha sonra biraz açılır ve 4’e kesilip arasına iç malzemesi
konulur ve bohça şeklinde yapılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder